onsdag 8 februari 2012
























Gamla Sockerbruket i Hasslarp är numera "strippat" inifrån och skall väl rivas så småningom. För närvarande är det bl.a. ett grovlager för DanSukker av råsocker i säckar, troligen tusentals ton. Lagerstorlek 100 m.- 25 m. och 6-7 m. högt. I intilligande lokaler bedrivs annan tillfällig verksamhet. Utvändigt, bland rivningsmassor och annat finns ett stort upplag av, som det ser ut, betongprofiler till Hallandsåsen. Sidobyggnader till huvudbyggnaden är dock rivna. Söder om Sockerbruket finns dammarna där sköljvattnet från tvättningen av sockerbetorna samlades för sedimentering av vattnet. Dom är jättestora och har en yta på flera tunnland. Numera har dammarna blivit till ett fågelskyddsområde och är väl värt ett besök.

2 kommentarer:

  1. En bra samling med bilder från en epok som gått i graven. Två bilder föll mig lite extra på läppen, och det är den på vredet till pumparna samt elskåpen. Även loket lockar fram ett behov i mig att besöka platsen själv ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! 506:ans buss från Knutpunkten stannar strax utanför dammarna och sedan är det bara att "planka" in på bruksområdet. Det finns flera passager genom stängslet och ingen bryr sej tydligen! Mvh: Lalle.

      Radera