fredag 17 februari 2012

Hovdala Slott med omnejd.

Hovdala Slott, denna mäktiga anläggning från vår stormaktstid på 1600-talet då man darrade på manschetterna, åtminstone i norra Europa, för den gymme och brutale svensken. Kungarna på den tiden hade dock mest bekymmer med danskarna som ju ägde Skåne i alla fall under den första hälften av det krigiska 1600-talet. Och folket fick undstå mycket svält och umbärande för att få in pengar till kungarnas krigskassor. Dessutom var vi inte mer än ca. en miljon invånader på den tiden. Man tvångsinskrev även alla män och pojkar som inte var "halta och lytta" till krigsmakten. Folk med makt pengar och inflytande kunde förstås köpa sej fria.
































3 kommentarer:

  1. Har kikat å bilderna från Hovdala slott. Många intressanta vinklar och vrår på och omkring slottet med alla byggnaderna, men ändå är det bild 27 som fastnade allra mest på sjön? och det ensamma trädet till höger i bilden. Riktigt bra foto Lalle!
    / Lars

    SvaraRadera
  2. Tack för intresset! Tänk att jag själv också tycker så!Jag har t.o.m. lagt den som skrivbords-bild. Ikonerna,dom små,framträder tydligt,och samlar man dom nertill så stör dom inte bilden så mycket.Och svartvitt har nästan blivit min melodi!

    SvaraRadera
  3. Många härliga bilder Lalle, interiörbilderna var riktigt läckra (fast de var plåtade utanför ;-)
    Även den svart-vita bilden på gården föll mig i smaken.

    Vh

    SvaraRadera